Kicsi a bors, de erős...

Egy autista tünetes baba fejlesztési naplója

Játékok

Itt szeretném összegyűjteni azokat a játékokat, amelyek kiváltják a babánknál a szemkontaktust, érdeklődést.

  • van egy babazongoránk (3 billentyűs, ha a billentyűt nyomkodjuk, hangonként játssza le a dalt. Ha a csillagot megnyomjuk az világít és folyamatosan játssza a dalt). Kitaláltam, hogy amíg nyomkodja én is dúdolom a dalt és különböző pózokba rakom a karom, kezem, arcmimikámat. Amikor nem nyomta, akkor megálltam és úgy maradtam. Amikor tovább nyomkodta folytattam, olyan gyorsaságban, mint ahogy ő diktálta. Persze gyorsan rájött a játékra és szuper jó szemkontaktus alakult ki.
  • zokni a szemen kukucs játék. Ha ül az ő szemére is lehet rakni. Bemelegítés után akár macit is félig el lehet bújtatni.
  • persze ott a csiki-csiki, akár a macis verzióval.
  • labda ide-oda gurításkor, amikor a labdát felénk gurítja, akkor vagy hátradőlni vagy valami látványosan mókásat csinálni, hanggal
  • ágy szélén ülve, babát oldalát megfogni, mondani, hogy hó-rukk, felemelni (bicepszes feladat) kicsit, visszaengedni, megint hórukk, megint felemelés, megint lerakni. Harmadjára pici szünet (hátha szemünkbe néz vagy ugrani akar, valamilyen jel), majd hó-rukk! felemelni magasabbra, hátradőlni az ágyon és mellkasunkra rakni, nagy nevetéssel, akár átöleléssel, majd felülni és szépen visszacsúsztatni a lábunkon a padlóra, közben vagy hangeffekt vagy mondani, hogy lecsúszik a baba.
  • kukucs saját kezünkkel, ha már leveszi a kezünket az arcunkról, de lehet bármit az arcunkra tenni. Ha nem izgatja, hogy kendővel csináljuk vagy a kezünkkel, akkor lehet, pl. babazoknival kezdeni, amit már fogdosott korábban.

A bejegyzés trackback címe:

https://autisztikusbaba.blog.hu/api/trackback/id/tr4513345175

Kicsi a bors, de erős...

A blogban szeretném nyomon követni babánk fejlesztéseit, azokat a dolgokat, amelyeket vele csinálunk itthon.

süti beállítások módosítása