Kicsi a bors, de erős...

Egy autista tünetes baba fejlesztési naplója

Keresem a dalt..

Az egyik könyves feladatban a lefekvés előtti dallal kapcsolatban írták, hogy itt is legyen lehetősége a csöppségnek választani. Itt a nem szóbeli kommunikációt és a társaskapcsolatot fejleszthetjük.

Eddig a megy a vonatot énekeltük, de találnom kell még kb. 2-tőt, hogy három dalból tudjon választani. Mindegyik dalból rajzolni vagy nyomtatni kell egy képet (kinek mihez van tehetsége). A megy a vonat könnyű lesz, majd meglátjuk a többit, csak lenne már ötletem.

babavonat.PNG

Már ismerem a mi gyerkőcünket. Vagy ökölbe kell fognom a kicsi kezét és a mutatóujját szabadon hagyni, sőt kiegyenesíteni vagy maga fogja paskolni a képeket. Elképzelhető, hogy kaparászni fogja és úgy jelzi. Már egy ideje gyakoroljuk a mutatást. Legrosszabb esetben kaparássza a képet a könyvben, ja vagy nem esik le neki. Na, mindegy, így is úgy is gyakorolni fogjuk. Vissza a képekhez. Rábök valamire, majd eléneklem neki a dalt. Ha nem tetszik neki (amíg nem fogja fel, hogy mi a feladat várható, hogy lesz csalódás), akkor félrerakjuk a képet és választ majd másikat.

A bejegyzés trackback címe:

https://autisztikusbaba.blog.hu/api/trackback/id/tr5713209233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kicsi a bors, de erős...

A blogban szeretném nyomon követni babánk fejlesztéseit, azokat a dolgokat, amelyeket vele csinálunk itthon.

süti beállítások módosítása