Kicsi a bors, de erős...

Egy autista tünetes baba fejlesztési naplója

Jelenleg hogy állunk..

Kb. 3 hete csináljuk azt, amit én utánzós fejlesztésnek keresztelhetném el. Autizmusra szakosodott gyógypedagógus járt nálunk és kb. 2-3 perc alatt látta, hogy nagyon fontos lesz kivizsgáltatni autizmusra a 16 hónapos babánkat.

Ezt csak azért írom le, mert nem nulláról indul a blog. A három hét alatt olyan dolgokat sikerült megtanítani vele, amit az elmúlt hónapokban egyáltalán nem sikerült a hagyományos neveléssel/babagondozással (már van egy nagyobb gyerkőc, így van összehasonlítási alap).

Tegnap megtanult menni idegen helyen is. Itthon már egy ideje megy saját magától. Óvatos, de még megfordulni is tud járás közben. Lakáson kívül, sőt az előszobában már nem. A neten is olvastam és a gyógypedagógus is mondta, hogy új helyzetben is meg kell tanulnia. És láss csodát, a gyerek valamit megértett ebből, mert másnak a városi  könyvtár babaklubjában elindult kapaszkodás nélkül! És csak ment, ment, ment vagy 1 órán át. Nekem annyinak tűnt az biztos. Tuti, hogy ösztönző volt a többi baba is.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autisztikusbaba.blog.hu/api/trackback/id/tr3713209653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kicsi a bors, de erős...

A blogban szeretném nyomon követni babánk fejlesztéseit, azokat a dolgokat, amelyeket vele csinálunk itthon.

süti beállítások módosítása